Al Hakam Krant opnieuw gelanceerd door Hoofd van Ahmadiyya Moslim Gemeenschap

23 maart 2018

PERSMEDEDELING

Hazrat Mirza Masroor Ahmad lanceerde de krant opnieuw vanuit de Baitul Futuh Moskee

De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap is verheugd te kunnen meedelen dat de Internationale Leider van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap, de Vijfde Khalifa (Kalief), Zijne Heiligheid, Hazrat Mirza Masroor Ahmad op 23 maart 2018 de ‘Al Hakam’ krant opnieuw gelanceerd heeft.

Vanaf heden zal  Al Hakam dienst doen als een wekelijkse Engelstalige krant voor leden van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap en zal trachten om Ahmadi Moslims te voorzien van historische en eigentijdse inhoud met betrekking tot de ware islamitische leer.

Zijne Heiligheid lanceerde de krant officieel opnieuw vanuit de Baitul Futuh Moskee na eerder de herlancering te hebben aangekondigd tijdens zijn Vrijdagpreek.

Hazrat Mirza Masroor Ahmad zei:

“Ik wil graag goed nieuws meedelen inzage de herlancering van de krant ‘AL-Hakam’, die eerst gepubliceerd werd in Qadian en later slechts voor een beperkte tijd opnieuw werd opgestart in 1934. De krant wordt nu opnieuw gelanceerd  in het Engels vanuit het VK. Deze krant was de eerste krant die werd opgestart tijdens de tijd van de Beloofde Messias (vrede zij met hem).”

Hazrat Mirza Masroor Ahmad zei verder:

“Nu dat deze krant opniew wordt uitgebracht, bid ik dat moge Allah Al Hakam in staat stellen om de publicatie permanent verder te zetten. Aangezien deze in het Engels wordt gepubliceerd, dienen de Engelstalige mensen er zoveel mogelijk voordeel uit zien te halen.” 

De krant zal in druk beschikbaar zijn en de wekelijkse edities zullen ook elke vrijdag online beschikbaar zijn via www.alhakam.org.

Al Hakam werd eerst opgericht door de Stichter van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap, Hazrat Mirza Ghulam Ahmad, de Beloofde Messias (vrede zij met hem) in 1897 en na haar herlancering in 1934 werd zij gepubliceerd tot 1952.

 

Einde