Samenvatting vrijdagpreek 4 Aug 2023 – Jalsa Salana UK 2023: een zeer succesvol hoogtepunt

KJ-Summary-NL-20230804              KJ-Summary-FR-20230804

KJ-Summary-UR-20230804

 

Samenvatting vrijdagpreek 4 Augustus 2023
Gegeven door Hazrat Khalifatul Masih V (aba)

Alhamdulillah, afgelopen weekend werd door de genade van Allah de Almachtige, de Jaarlijkse Conventie VK succesvol gehouden. Hoeveel we Allah ook danken, is het niet genoeg, want Hij heeft deze Conventie gezegend., En dit was voelbaar voor allen, zowel Ahmadi’s als niet-Ahmadi gasten.

Wij zijn zwak. Het is enkel door de zegeningen van Allah dat wij iets kunnen verwezenlijken. En deze gemeenschap wordt overgoten met de zegeningen van Allah de Almachtige op een manier die het best kan worden beschreven als:

‘En als je de gunsten van Allah probeert te tellen, zul je ze niet kunnen tellen. Voorwaar, Allah is Meest Vergevingsgezind, Meest Barmhartig’ (De Heilige Koran 16:19)

Allah de Almachtige ziet onze zwakheden door de vingers en schenkt ons zulke gunsten dat we Hem nooit echt zullen kunnen bedanken. Desondanks heeft Allah de Almachtige ons bevolen dankbaar voor Hem te zijn, en als we Hem dankbaar zijn, zal Allah de Almachtige blijven schenken. Het is daarom onze plicht om Allah de Almachtige te danken, en als we dat doen, zullen we blijven vooruitgaan.

Vervolgens bracht Hazrat Khalifatul Masih (aba) de gevoelens en indrukken over van verschillende niet-Ahmadi en niet-moslim gasten die deelnamen aan de Jalsa Salana. Een arts uit Burkina Faso woonde voor het eerst de conventie bij. Hij was onder de indruk van het feit dat alle aanwezigen verenigd waren, samengekomen op één plek met één doel onder leiding van één leider. Mensen van over de hele wereld en van verschillende achtergronden waren allemaal samengekomen voor één doel onder één hand, wat buitengewoon was om te zien.

Een burgemeester uit Belize zei dat hij nog nooit zulke vreedzame en liefdevolle mensen had ontmoet. Hij uitte zijn verbazing over het feit dat mensen terrorisme associëren met de islam. Hij zei dat de spirituele sfeer en de wederzijdse liefde die hij zag, echt bewonderenswaardig waren.

Een schrijver uit Italië merkte op dat hij had gehoord van Jalsa Salana. Maar het bijwonen was een compleet andere ervaring was. Hij was zeer onder de indruk van het vrijwilligerswerk, de etiquette en de netheid, wat duidelijk geen eenvoudige zaak is bij zo’n grote bijeenkomst. Hij was ook erg onder de indruk van de gebeden die werden aangeboden. Hoewel geen moslim, zei hij dat de manier waarop Ahmadis bidden de voornaamste plicht is van ieder mens.

Een Inheemse ‘Vice-Chief’ uit Canada was zeer onder de indruk van de Internationale Bai’at ceremonie. Ook zij werd emotioneel, net als iedereen. Ze zei dat ze nog nooit zoveel spiritualiteit had ervaren als tijdens de Bai’at ceremonie.

Tenslotte bad Hazrat Khalifatul Masih (aba) dat Allah ons in staat mag stellen nederig te blijven en onszelf voortdurend te hervormen. En mogen we altijd speciaal en sterk verbonden blijven met de gemeenschap, terwijl we het doel van de komst van de Beloofde Messias (as) vervullen.