PDF Hello world!

Samenvatting NL/FR Vrijdagpreek 20 Oktober 2017 – Ware gehoorzaamheid aan de profeet (sa)

Résumé du sermon du vendredi 20 Octobre 2017

Samenvatting Vrijdagpreek 20 Oktober 2017

Gegeven door Hazrat Khalifatul Masih Al-Khamis (aba)

Na Tashahhud, Ta’awuz en recitatie van Surah Al-Fatiha, zei Huzur-e-Anwar:

De Beloofde Messias a.s. zei, “Als het geloof van Moslims niet zo erbarmelijk geweest was, wat zou dan het nut  van mijn komst geweest zijn?” Het is waar dat ze de Kalimah La’ilaha illallah reciteren, bidden, vasten en aalmoezen geven. Maar de Beloofde Messias a.s. zegt, “Ik zeg echter dat al hun handelingen niet rechtschapen zijn. Als Hun daden rechtschapen was, waarom plukken ze dan niet de vruchten van hun daden, ?

Huzur-e-anwar zei, vandaag zien we dat moslims de meeste geschillen hebben en dat ze elkaar uitmoorden en hun religie gebruiken om hun politieke doeleinden te rechtvaardigen. Dit is zeker tegen de leer van de Heilige Koraan. Hazrat Ayesha r.a. zei, “Kaana khuluqu al-qur’an”; als je meer wil weten over zijn (VZMH) karakter en zijn gewoontes, bestudeer dan de Heilige Koran. Dus we moeten de Koran lezen en zichzelf evalueren omdat dit ook deel uitmaakt van onze eed.

Het enige doel van de missie van de Beloofde Messias a.s. was om de wereld bewust te maken van het ware karakter en spiritualiteit van de Heilige Profeet VZMH alsook van de de Heilige Koran. En nu blijft er geen andere optie over voor moslims. Voor hun eigen bestwil en om vrede te stichten in hun landen is het absoluut noodzakelijk dat ze in huidige tijdperk de ware leer van de Islam volgen. De Beloofde Messias a.s. zei dat de oorsprong voor geschillen in wereldse liefde en verlangen ligt. Als ze oprechte moslims waren, dan zouden ze gemakkelijk weten welke leer het beste is. Maar tegenwoordig wordt liefde voor Allah en Zijn Profeet VZMH vervangen door liefde voor de wereld.

Huzur-e-Anwar zei datmoslimlanden tegenwoordig niet alleen tegen elkaar vechten maar dat ze ook de handen in elkaar slaan om complotten te plannen tegen andere moslimlanden. Recentelijk heeft de uitspraak van de Amerikaanse President grote opschudding veroorzaakt overal ter wereld behalve voor drie landen: Amerika, Israël en Saudie Arabië. De huidige toestand van de moslims is een gevolg van hun afkeer tegenover de ware Islam.

De Beloofde Messias a.s. zei, niemand kan ware nederigheid verwerven tenzij hij zich onderdompeld in de leerstellingen van de Heilige Profeet VZMH zoals vastgelegd door Allah in de Heilige Koran. De Beloofde Messias a.s. zei: “Ik ben ben hier een levende voorbeeld van”. Huzur-e-Anwar zei dat mensen die valse beweringen maken moeten overwegen dat de  Beloofde Messias a.s. deze rang werd verleend als gevolg van zijn afhankelijkheid, liefde en gebondenheid met de Heilige Profeet VZMH.

De Beloofde Messias a.s. stelt verder: “we hebben een middel nodig om Allah te kunnen ontmoeten. En dat is de Heilige Profeet VZMH. Wie zich van Hem afkeert, zal nooit beloond worden. Als je de voordelen wil verkrijgen die geassocieerd zijn met de Heilige Profeet VZMH, is het noodzakelijk om zijn slaaf te worden en uw eigen leven op te geven op zijn pad. De weg om Gods genoegen te bekomen is de Heilige Profeet VZMH volgen. Hierdoor Zal Allah van je houden en je zonden vergeven”.

In huidige tijdperk is het echter alleen de Beloofde Messias a.s. die de Islam heeft verdedigd. Veel niet-Ahmadi religieuze geleerden hebben dit zelfs ook toegegeven. Hij bewees de dood van Hazrat Isa (Jezus) a.s. Hij hield waarlijk van de Heilige Profeet VZMH en dit is waarom Allah van hem houdt en hem de rang schonk van ware volgelingen hem faam schonk tussen de mensen. We zijn vandaag de dag hier getuige van waarbij allerhande mensen van verafgelegenlanden de Beloofde Messias a.s. erkennen en de eed afleggen.

Moge Allah ons in staat stellen om ware volgelingen van de Heilige Profeet VZMH te worden en moslims in staat stellen om deware geliefde van de Heilige Profeet VZMH te aanvaarden en te erkennen.