PDF Hello world!

SAMENVATTING VRIJDAGPREEK 14 JUNI 2019 : Mannen en vrouwen van excellentie

Samenvatting Vrijdagpreek 14 juni 2019

Gegeven door Hazrat Khalifatul Masih Al-Khamis (aba)

 

Na Tashahhud, Ta’awwaz en recitatie van soerah al Fateha zei Huzur-e-Anwar:

In mijn vorige preek was ik aan het spreken over Hazrat Zaid-bin-Haris r.a. Ik had ook gesproken over de reis naar Taif, waarbij hij de Heilige Profeet VZMH vergezelde. Hierna beschreef Huzur nog details over de reis met verwijzingen naar het boek “Seerat Khatim-un-Nabbiyeen”.Huzur-e-Anwar zei: Taif is een bekende plaats, 40 mijl ten oosten van Mekka. Deze werd indertijd bewoond door de Bano Saqeef stam. Zeer rijke en invloedrijke mensen woonden daar. De HeiligeProfeet VZMHverbleef er voor 10 dagen en ontmoette één voor één  gedistingeerde mensen, maar deze stad was in tegenstelling tot Mekka nog niet voorbestemd om de Islam te accepteren. Zij hadden dus niet alleen geweigerd om de Heilige Profeet VZMH te erkennen, maar ze lachten hem ook uit.

Uiteindelijk ging de Heilige Profeet VZMH de allerhoogste heerser van Taif, Abadyaleil,ontmoetenen nodigde hem uit om de Islam te accepteren, maar hij weigerde resoluut. Hij was zo onbeschaafd dat hij schurken achter de Heilige Profeet VZMH stuurde en deze hadden hem luidruchtig gevolgd en bekogeld met stenen. Hierdoor was heel zijn lichaam aan het bloeden. Zaid-bin-Haris was ook bij hem en werd eveneens door de stenen getroffen. De daders volgden hen voor 3 mijlen, en gedurende die tijd bleven ze hen mishandelen en bekogelen met stenen. Uiteindelijk arriveerden ze aan het tuin van Atba-bin-Raees, een Mekkaanse heer, 3 mijlen verwijderd van Taif en hier hadden ze hun toevlucht gezocht. De wrede achtervolgers keerden terug naar huis (Taif).

Hazrat Zaid-bin-Haris r.a. trouwde met Umme-Aimen die in Habsha woonde en een slavin was van Hazrat Abdullah r.a. De Heilige Profeet VZMH had eerst het huwelijk gearrangeerd tussen Hazrat Zaid r.a. and Hazrat Zainab-binte-Hajash r.a. maar dit had niet lang standgehouden.

Hierna gaf Huzur-e-Anwar meer details over het incident dat beschreven werd door Hazrat Mirza Bashir Ahmed sahib. Hij zei verder, terwijl ik anekdotes uit het leven van Hazrat Zaid r.a. aan het presenteren was heb ik ook voorvallen uit het leven van de Heilige Profeet VZMH beschreven, omdat critici vandaag de dag ook bezwaren publiceren hiertegen. Er zijn meer details die ik in de toekomst, afhankelijk van de nood eraan, zal beschrijven. Inshallah.