Hoofd van Ahmadiyya Moslim Gemeenschap zegt dat echte leer van de Koran genegeerd wordt door Moslim wereld

21 mei 2016

PERSMEDEDELING

Hazrat Mirza Masroor Ahmad maakt opmerkingen in Göteborg tijdens de voortzetting van zijn bezoek aan Scandinavië.

Op 20 mei 2016 gaf het Wereldwijde Hoofd van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap, de Vijfde Khalifa (Kalief), Zijne Heiligheid, Hazrat Mirza Masroor Ahmad zijn wekelijkse Vrijdagpreek in de Nasir Moskee in Göteborg, Zweden. Tijdens zijn preek zei Zijne Heiligheid dat een groot deel van de wereld zich aan het distantiëren was van God de Almachtige en voorrang gaf aan materialisme en onsterfelijkheid.

2016-05-20-SE-Gothenburg-FS-2

Als voorbeeld citeerde Zijne Heiligheid hoofdstuk 4, vers 94 van de Heilige Koran, die moord op de strengste wijze verbiedt. Zijne Heiligheid zei dat veel Moslims dit gebod negeren en elkaar genadeloos aanvallen in de verscheidene conflicten die de Moslimwereld plagen.

Hazrat Mirza Masroor Ahmad zei:

“Wat gebeurt er in de Moslimlanden vandaag de dag? We kunnen met eigen ogen zien hoe duivelse invloeden leiden tot geweld en moorden. Onschuldige mensen worden afgeslacht en de schuldigen beweren dat zij beloond zullen worden met een plaats in de hemel. De Koran stelt echter duidelijk dat dergelijke personen enkel de hel als bestemming zullen kennen.”

Zijne Heiligheid besprak en verklaarde verder nog de problematiek van de Hijab. Hij zei dat de Hijab een vorm van bescheidenheid is die werd onderwezen door de Heilige Koran end at er veel jonge Ahmadi Moslim vrouwen zijn die met trots hun hoofddoeken dragen en zich er niets van aantrekken dat ze worden uitgelachen en belachelijk gemaakt. Zijne Heiligheid zei dat dergelijke vrouwen het naleven van de Hijab beschouwen als hun persoonlijke keuze, vrijheid en recht.

Tijdens zijn preek sprak Zijne Heiligheid ook over zowel de positieve als negatieve invloeden van televisie en het Internet. Als voorbeeld zei hij dat beide aangewend kunnen worden als middel om moraliteit, onderwijs en leren te bevorderen. Echter zijn mensen in toenemende mate betrokken in het bekijken van ongepaste of immorele programma’s die leiden tot het opbreken van huishoudens en onrust in families.

2016-05-20-SE-Gothenburg-FS-3

Hazrat Mirza Masroor Ahmad zei:

“De media en de moderne communicatiemiddelen hebben ons allen veel dichter bij elkaar gebracht. Het jammere van de zaak is dat, in plaats van ons te leiden naar meer deugdzaamheid en moraliteit, ze geleid hebben tot een toename in immoraliteit en onrecht.”

De Khalifa illustreerde verder het positieve alternatief dat wordt aangeboden door MTA International, het satellietkanaal van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap. Hij adviseerde Ahmadi Moslims om de wekelijkse Vrijdagpreek, die door het Hoofd van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap wordt gegeven, alsook andere programma’s als gezin te volgen.

Zijne Heiligheid gaf Ahmadi Moslims ook de raad om hun kinderen mee te brengen naar de plaatselijke Moskeeën en hen te betrekken in de activiteiten van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap. Zijne Heiligheid zei dat Ahmadi Moslim ouders de jongere leden moeten aantrekken tot religie door middel van liefde en compassie, in plaats van hen weg te drijven met een nodeloos strenge houding.

Tot slot bad Hazrat Mirza Masroor Ahmad:

“Mogen wij diegenen zijn die zich ter aarde werpen voor Allah de Almachtige, die zich tot Hem richten voor hulp en die de echte leer van de Heilige Koran naleven.”

Einde