HOOFD VAN AHMADIYYA MOSLIM GEMEENSCHAP ARRIVEERT IN DUITSLAND

 

2 september 2018

PERSMEDEDELING

 Hazrat Mirza Masroor Ahmad is afgereisd om 43e Jaarlijkse Bijeenkomst van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap in Duitsland bij te wonen

 

De Internationale Leider van de  Ahmadiyya Moslim Gemeenschap, de Vijfde Khalifa, His Holiness, Hazrat Mirza Masroor Ahmad arriveerde op 1 september 2018 in de Baitus Sabuh Moskee in Frankfurt.

De Khalifa (Kalief) reisde per auto af vanuit Londen en bij zijn aankomst op het Europese vasteland werd hij verwelkomd door Abdullah Wagishauser, de Nationale Voorzitter van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap in Duitsland, en verscheidene andere afgevaardigden.

 

Zijne Heiligheid reisde vervolgens verder naar Frankfurt en arriveerde in de Baitus Subuh Moskee omstreeks 21.00 uur plaatselijke tijd en werd begroet door duizenden Ahmadi Moslim mannen, vrouwen en kinderen die allen verheugd waren om hun spirituele leider opnieuw te zien. Kort na zijn aankomst,  ging Zijne Heiligheid de congregatie voor in de Maghreb en Isha gebeden.

 

Zijne Heiligheid is afgereisd om de 43e Jalsa Salana (Jaarlijkse Bijeenkomst) van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap in Duitsland bij te wonen, die zal plaatsvinden in Karlsruhe, en waar meer dan 35.000 afgevaardigden vanuit tientallen landen verwacht worden.

 

Tijdens de driedaagse bijeenkomst (7-9 september) zal Zijne Heiligheid zowel Ahmadi Moslims als niet-Ahmadi genodigden toespreken over de waarachtige en vredevolle leer van de Islam. Daarnaast zal Zijne Heiligheid mannelijke en vrouwelijke Ahmadi Moslim studenten prijzen overhandigen ter erkenning van hun hoge academische onderscheidingen.

 

Einde