Brussel, België : Vrijwilligerswerk in Uccle 17 Nov 2014

De djamaat organiseert en neemt regelmatig deel aan een aantal sociale activiteiten met genade van Allah Almachtig. Vorige week had de djamaat de mogelijkheid gekregen om deelname te hebben aan vrijwilligerswerk  met een aantal leden van de gemeenschap voor het onderhouden van een kleine school in het buurt van onze moskee in Uccle.

De Waqr e Amal is begonnen om 09:00 uur en gestopt tegen 02:30 uur. Omdat dit ook een deel is van onze godsdienst waren een 12-tal ahmadis vrijwillig hulp komen aanbieden. Ze hebben met liefde en blijdschap samengewerkt met de buurtwoners, buren en ouders van de leerlingen op die school.

De leerkrachten en directeur van het school waren zeer onder de indruk van het hulp die onze leden hadden aangeboden en hadden ons verschillende keren bedankt voor onze hulp en tijd. We konden hen uitleg geven over onze gemeenschaps sociale  -en humanitaire activiteiten op nationale -en internationale niveau.

Ze zeiden dat aangezien wij met zoveel liefde en geluk hulp hebben aangeboden, zij ook onze gemeenschap zouden willen helpen met vrijwilligerswerk als wij daar bood van zouden hebben.

Ze zeiden dat ze binenn twee maanden een tijdschrift van de school gingen publiceren en dat ze de foto’s die ze met ons genomen hebben erin zouden plaatsen en zeker zouden vermelden hoe hulpzaam dat we waren.

Aan het einde van het programma hebben onze leden samen gegeten in het gastenverblijf van Uccle.

Alhamdolillah dat Allah ons de mogelijkheid gaf om hulpzaam te zijn.