Brussel, België : Opleidings weekend Nau Mubaeen

Alhamdolillah, De Belgische djamaat (Gemeenschap) is een weekend Tarbiyyati (cultivatie) les aan het organiseren voor de kinderen van Naw Mubaeen. Voor de ouders en hun families is er een maandelijkse Tarbiyyati (cultivatie) vergadering.

Als gevolg van toenemende aantallen Arabieren en Afrikaanse toetreding tot de Djamaat, gaat Tarbiyyat (cultivatie) onze voornaamste objectief zijn zodat zij volledig kunnen deelnemen aan alle activiteiten van de Djamaat. Dit heeft de secretaris van de Naw Mubaeen, Mr. Abdul Nasser, besloten om naar begeleiding van Mukarram Amir saheb.

De Ahmadiyya gemeenschap van België gaat een weekend Tarbiyyat (cultivatie) les organiseren voor de Arabische en Afrikaanse kinderen van de Naw Mubaeen in de Baitus Salam moskee in Dilbeek, tussen 18/04/14 en 20/04/14.

Het Programma is op 18/04/14 gestart om 18.00 uur met de aanmelding. De kinderen hebben zelf de moskee van binnen en van buiten gepoetst (Waqr e Amal). Na het eten heeft Mukarram Amir sahib de kinderen en hun families verwelkomd en secretaris van de Naw Mubaeen, Mr. Abdul Nasser, presenteerde het programma en legde uit waarom het zo belangrijk is om Tarbiyyati (cultivatie) lessen te volgen.

Na de openingssessie hebben wij Salat Maghrib aangeboden, daarna de kinderen vermaakt met spelletjes; daarna werd een kleine surat van de Helige Koran, Qaseda en Adhaan geleerd. Vlak daarna hebben we Salat Isha aangeboden.

De eerste dag is geëindigd met voorbereidingen van het slaap en gebed. God zij dank. Deze lessen zijn voorbereidt en onder toezicht geweest van de Murabiyaan Silsila en sommige ouders  van de Naw Mubaeen.

Gelieve ze allemaal in uw gebeden te herinneren voor de overblijvende/volgende dagen van het programma.

19/04/2014 (Baitus Salam) Dilbeek

Tweede dag van de eerste Naw Mubaeen Tarbiyyati weekend les voor  (Arabische en Afrikaanse) kinderen.

Door de genade van Allah de Almachtige zijn de kinderen om 05.00 uur wakker geworden voor individuele Tahajjud gebed en achterna Salat Fajr.  Na het gebed hebben wij een lezing gehad over de Heilige Koran met uitleg over Surat Al Fatiha en het belang ervan.

Na de Tilawat Koran waren de kinderen terug naar bed gestuurd om te slapen tot 09.00 uur.

Om 09.00 uur was er ontbijt daarna werd de Moskee en Gemeenschappelijk Centrum van binnen en buiten gepoetst. Om 10.30 uur waren de kinderen voorbereid en het programma begonnen.

Om 10.30 uur hebben de kinderen les gevolgd met Murabbi Zafrullah Salam Saheb, de jongens in de hal en de meisjes in de bibliotheek. Tijdens deze lessen legde Murabbi Zafrullah Salam Saheb uit waarom het belangrijk is om de Heilige Koran te leren lezen en de belang ervan in het dagelijkse leven. Hiervoor heeft Murabi Sahib gebruikt gemaakt van citaties van Hazrat Imam Mahdi a.s. Na dit uitleg leerde de kinderen enkele Arabische alfabet en hoe je ze juist uitspreekt.

Om 11.45 uur gaf  Murabbi Hafiz Essan Secundar Saheb uitleg  over de kenmerken van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap. Na de uitleg hadden de kinderen de mogelijkheid om vragen te stellen  over Imam Mahdi a.s en het Khilafat.

Om 12.15 uur werd er een video van 10 min getoond aan de kinderen. Het was een montage  van foto’s zoals : de kinderen van de Waqfe Nau die samen met Huzur V de Heilige Koran aan het reciteren zijn, verschillende sportactiviteiten van de Atfal en Naserat van de Djamaat uit andere landen. Er waren ook foto’s van onze eigen NGO Humanity First International  die hulp bieden aan de armen in andere landen en vooral in Afrika. Hier heeft Humanity First hulp aangeboden door boeken, pennen, schrijfboeken te geven aan schoolkinderen, herstellen  van schoolgebouwen en het bouwen van nieuwe schoolgebouwen, bouw van apotheken en klinieken. Er was ook een Water for Life-project waarbij er waterpompen werden geïnstalleerd in afgelegen gebieden waardoor het toegang tot water gemakkelijker werd. Na deze presentatie waren de kinderen heel nieuwsgierig over Humanity First en hebben ze veel vragen gesteld over hoe ze daar lid van konden worden. Ze hebben ook geleerd dat ze  met hun zakgeld financieel kunnen bijdragen. God Zij Dank hebben de kinderen door geluid en beeld veel kunnen leren.

Om 13.00 uur hadden ze genoten van een heerlijke lunch en dan zich voorbereid voor Salat Zuhur.

Om 14.00 uur waren er sportactiviteiten gehouden voor de jongens en meisjes (zie foto’s).

Om 17.30 uur werd er na de sportactiviteiten Salat Asr aangeboden.

Na Salat Asr werd de Tarbiyyati les voortgezet waarbij Islamische Etiquette  en hoe je een ideaaltype Ahmadi Moslim kan zijn in de maatschappij  werden  aangeleerd. De kinderen hebben veel mogelijkheden gekregen om vragen te stellen over Islam en het verschil met andere Godsdiensten en Profeten. God Zij Dank waren de kinderen heel enthousiast om meer over hun Geloof te leren.

Wassalam

Hafiz Ehsan Secundar

Murabbi in Charge Belgium