Antwerpen, België : Koran tentoonstelling

Alhadolillah, D’jamaat Antwerpen en Merksem hebben hun eerste Heilige Koran tentoonstelling georganiseerd. Dit heeft plaatsgevonden in Antwerpen op Amerikalei 32.

Dit is een bekende katholieke school en ze hebben hun zaal aan ons uitgeleend  voor de tentoonstelling. Dit hebben ze gedaan om als teken van waardering voor de moeite van de Ahmaddiyya djamaat om de vredevol boodschap van de Islam te verspreiden.

De voorbereidingen voor deze tentoonstellingen waren al in maart begonnen met de samenstellingen van een commissie van leden uit beide djamaats. Voor de organisatie van deze tentoonstelling werden er verschillende vergaderingen uitgevoerd, teams gevormd en training sessies gehouden onder toezicht Murrabi sahib.
Vóór de start van de tentoonstelling  gaf Murabbi Sahib ook nog een training sessie aan zowel de mannelijke als vrouwelijke teams over hoe ze de  veelzijdige panelen aan de bezoekende gasten konden uitleggen.

Op de dag van de tentoonstelling op 17 mei 2014 werd de zaal op 10:00 overgenomen door de djamaat teams.Het werk begon onmiddelijk en na enkele uren werd de hal ingesteld met de collectieve inspanning van verschillende teams en alle panelen van de  Heilige Koran weergegeven.

De receptie team zorgde voor  de planning en opstelling van de gehele tentoonstelling van de Heilige Koran panelen.
De audio / visuele team beheerden de constante weergave van Jamaat inleidende video’s voor de djamaat.

De security team hield toezicht over het pand en behandelde ook  de parkeermogelijkheden. . De entertainment team hadden hun servicehoek opgezet  en alle tafels voorbereidt voor de gasten. Hapjesen drankjes werden geserveerd.

Hoewel het aantal bezoekende gasten laag was, produceerde de tentoonstelling toch verschillende en vruchtbare resultaten. Dit omvatte een initiatie voorstel van een bezoeker. Hiernaast toonde twee gasten serieuze interesse om de  jaarlijks bijeenkomst in Duitsland bij te wonen. Tijdens deze tentoonstelling , werkten  zowel mannen als vrouwelijke leden van de Jamaat om gasten te ontvangen en ze te begleiden.

Een zeer mooie aspect van de tentoonstellingen was de verscheidenheid aan verschillende etniciteiten van Ahmadi-moslims die aanwezig waren. Deze stelden de ware kleur van de  broederschap in de islam voor.

De tentoonstelling eindigde om 18:00 . Alle teams werkten samen om  de hal terug op te ruimen voor ze vertrokken . Moge Allah ons in staat stellen om ons best te doen voor het bevorderen van Zijn naam en Zijn bericht aan de hele mensheid. Amin.