Hasselt, België : Bezoek van de leerlingen van Basisschool

Door de genade van Allah en de gebeden van Hazrat Mirza Masroor Ahmadaba, is er op 15 januari om 13.30 in Hasselt een bezoek gebracht door de leerlingen van de Basisschool De Krullevaar.
De doelstelling van deze bezoek was om het verschil te ontdekken tussen de gewone moslims en de Ahmadiyya Moslims. In deze groep waren er 46 leerlingen en 4 leraressen aanwezig. Deze leerlingen behoorden tot verschillende leerjaren. Deze kinderen werden bij aankomst in onze Moskee in 2 groepen verdeeld. De begeleiders van deze 2 groepen waren Ahsan Ahmad Shabbir en Zeeshan M. Ahmad. Na het verdelen van de groepen werden deze 2 groepen rondgeleid in onze moskee voor een bezichtigingk. Tijdens deze begeleiding werd hen het belang van onze moskee en de activiteiten die er plaatsvinden uitgelegd. Er werden ook vragen beantwoord die gesteld werden door deze leerlingen.
Na deze rondleidingwerd beneden in onze gebedsruimte, een documentaire werd getoond ter introductie tot de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap. In deze documentaire werden de humanitaire werken getoond die door onze gemeenschap worden gerealiseerd. Na deze introductie heeft Missionaris Tuseef Ahmad het verschil tussen deAhmadiyya Moslim Gemeenschap en gewone moslims verduidelijkt. Hij legde uit dat wij geloven dat Hazrat Mirza Ghulam Ahmad Qadiani(vzmh)de Beloofde Messias en Mahdi is zoals voorspeld, en dat de andere moslims deze persoon nog steeds verwachten. Achteraf werd door Hoofdmissionaris Hafiz Ihsan Sekundar onze standpunt omtrent de recente gebeurtenissen in Frankrijk toegelicht. Op het einde van deze rondleiding en introductie kregen alle kinderen pamfletten. De 4 leerkrachten kregen van Hoofdmissionaris Hafiz Ihsan Sekundar een Koran met nederlandse vertaling als cadeau. Achteraf werden er nog voor iedreen versnaperingen en drank voorzien.
Wij hopen dat God deze leerkrachten en kinderen de mogelijkheid geeft om de leer van Ahmadiyyat volledig te begrijpen.