Antwerpen, België : Jaarlijks bijeenkomst Ansarullah 2014

De jaarlijks bijeenkomst voor Ansarullah begon vandaag, 25 oktober in Darut-Tabligh-Aziz Antwerpen met aanmelding en registratie om 10:00.

De eerste sessie begon met het reciteren van de heilige Koran om 10:30. Nadien hebben de ansurallah hun eed herhaald. In zijn openingstoespraak verwelkomde Sadr Ansarullah iedereen en gaf referentie uit de toespraken van Hazrat Khalifatul Masih III waar Hazur  zei dat Ahmadi’s zijn bekend door hun nederig en vriendelijk gedrag. Hij adviseerde ook de Ansar dat ze vol aandacht moeten besteden aan hun verantwoordelijkheid van de opvoeding van hun families op een goede manier zodat ze altijd liefde voor de Jamaat hebben.
Na de toespraak van Sadr Ansarullah, de hoofd missionaris Murabbi Ehsan Seakudar Sahib gaf zijn openings opmerkingen en leidde het gebed.

Na de eerste sessie Ansar nam deel aan verschillende wedstrijden zoals tilawat, Hifz-e-Quran. Zohr en Asar gebeden werden aangeboden om 2 uur s’middags. Daarna was lunch geserveerd.

In de namiddag namen  alle ansarullah deel aan verschillende sportwedstrijden.

De avond sessie begon om 06:00 s’avonds met academische competities. De ansaar hadden gegeten om  20:00 en daarna salat maghrib en isha’a gebeden. De dag werd afgesloten met een toespraak door Murabbi Haseeb Sahib over de verantwoordelijkheden van Ansarullah.

Op verzoek van Sadr Majlis Ansarullah, aamla leden van Majlis Ansarullah Frankrijk kwam ook naar de Ijtema bij te wonen.

Dag 1 – 25 oct 2014

Dag 2 – 26 oct 2014