In the name of Allah, the Gracious, the Merciful
There is none worthy of worship except Allah, Muhammad is the Messenger of Allah
Muslims who believe in the Messiah,
Hazrat Mirza Ghulam Ahmad Qadiani (as)

Dove Obećanog Mesije a.s.

Gospodaru, sve stvari su u službi tebi, Gospodaru, čuvaj i pomozi, i imaj milosti prema meni. [1]

O moj moćni Bože, moj voljeni Vodiču, pokaži nam put koji nalaze čisti i istinoljubivi, i spasi nas od puteva koji samo vode svetskim željama ili zlobi, ogorčenosti (pakosti) ili materijalizmu.

Ja sam griješan i slab. Ne postoji nikakav drugi put osim s Tvojom pomoći. Imaj milosti i podari mi oprost greha koji će me očistiti. Jer ne postoji ništa osim Tvoje milosti da može očistiti.

O, Voljeni, draže Biće od običnih dragih, oprosti moje grehe i uključi me u Tvoje iskrene robove.

Obećani Mesija a.s. je savetovao sledeću dovu nekome ko je tražio da ima koncentraciju u namazu:

O Allahu Uzvišeni, Moćni i Gospodaru slave; ja sam grešan i počinio sam mnoge grehe koji su uticali na moje unutrašnje biće i ja ne mogu da osećam slast u namazu. Oprosti mi moje grehe Svojom milošću i ljubaznošću, i oprosti moje prestupe, omekšaj moje srce i stavi svoju veličanstvenost, Svoje strahopoštovanje i Svoju ljubav u moje srce. Tako da tvrdoća mog srca bude uklonjena i da mogu postići koncentraciju u namazu.

O moj Gospodaru, imaj milosti prema meni. Sigurno Tvoja samilost  i milost spašavaju osobu od kazne.

O moj Gospodaru, pokaži mi kako oživljavaš mrtve. I pošalji Svoj oprost i milost s neba.

Tvoj Gospodar će stvoriti razliku između istine i laži. Ti vidiš svakog reformatora i istinitog.[2]

Gospodaru, pokaži mi sva Tvoja obuhvatna svetla.[3]

Gospodaru, ne ostavi na Zemlji ni jednog od nevernika.[4]

Gospodaru, čuvaj me, jer me moj narod ismejava.[5]

Gospodaru, oprosti i imaj milosti s neba. Gospodaru, ne ostavljaj me samog, Ti si najbolji od naslednika. Gospodaru, reformiši ummet Muhammedov. Naš Gospodaru, presudi između nas i našeg naroda s istinom. Ti si najbolji Sudac.[6]

Učini da srca mnogih budu naklonjena meni. [7]

Gospodaru, daj mi prevlast nad vatrom.[8]

O Gospodaru svih svetova, ja ne mogu izraziti zahvalnost Tvojim blagonaklonostima. Oprosti moje grehe da ne budem uništen. Stavi Svoju posebnu ljubav u moje srce tako da mi bude podaren život. Prekri moje propuste i učini da činim djela s kojima ćeš Ti biti zadovoljan. Ja tražim utočište kod Tvog Plemenitog prisustva da me ne zadesi Tvoja kazna. Imaj milosti i zaštiti me od nevolja ovog sveta i Ahireta, jer svi su blagoslovi u Tvojoj ruci. Amin suma Amin.

Naš Gospodaru, oprosti nam naše grehe, mi smo grešili.

O Gospodaru, Svemogući, iako je uvek bio Tvoj sunnet da poklanjaš mudrost djeci i neukim i da stavljaš sjenke putpunog mraka na oči filozofa ovog sveta, no, ja te krajnje ponizno i kratko molim prema nama da privučeš zajednicu između ovih, baš kao što si privukao nekoliko i podari im Svoj uvid i daj im (iskrena) srca tako da mogu videti i čuti i razumeti, i da mogu ceniti blagoslov koji si Ti poslao na vreme i budu privučeni da ga steknu. Ako Ti budeš hteo, Ti ovo možeš proizvesti, jer ništa za Tebe nije nemoguće.

Moj Gospodaru, moj Gospodaru, pomozi Svog roba i ponizi neprijatelje. Odgovori mi, o Gospodaru, odgovori mi. Koliko dugo će se oni rugati Tebi i Tvom Poslaniku, koliko dugo će Tvoju Knjigu nazivati lažnom i vređati Tvog Poslanika? Ja Te molim za Tvoju milost, o Večni, Samoodržavajući, Pomagaču.[9]

Obećani Mesija a.s. je napisao: “Ja sam činio dove za članove Pokreta i za Kadian kad mi je došla objava: Oni su otišli (odvratili se) daleko od načina života; zato ih smrvi.

Ja sam se čudio zašto je mrvljenje bilo meni pripisano. Onda sam pogledao na dovu koja je napisana na zidu sobe za dove (Bait ut dova) koja glasi: Gospodaru, čuj moju dovu i satri Tvoje neprijatelje i moje, i ispuni Svoje obećanje i pomozi Svog roba i pokaži nam Svoje dane i izoštri za nas Svoju sablju… [10]

Uzvišen je Allah sa svom Svojom uzvišenošću, uzvišen je Allah, Veliki. O Allahu, blagoslovi Muhammeda i narod Muhammedov.