U ime Allaha Milostivog Darovaoca bez traženja Samilosnog
Nema drugog boga osim Allaha i Muhammed je Njegov poslanik
Muslimani koji vjeruju da je ,
Hazreti Mirza Ghulam Ahmad iz Kadiana a.s. Imam Mahdi i Obećani Mesija

Visoki standardi obožavanja kao što je praktikovao Časni poslanik s.a.v.s.

Kratki sadržaj

asni Poslanik s.a.v.s. je obožavao svog Gospodara i odgojio je sljedbenike koji Ga također obožavaju

U petak, 18. februara 2005. godine Hazret Kalifatul Mesih V je održao hudbu u Baitul Futuh džamiji u Londonu. Huzur aba je predstavio prelijep i nadahnjujući prikaz ljubavi Časnog Poslanika s.a.v.s. i obožavanja Allaha. Huzur aba je također upozorio džemat širom svijeta da budno prate novine i internet, i da odgovore na uvredljive napade protiv islama i Časnog Poslanika s.a.v.s.
Nakon proučenog 7. ajeta iz sureta Al-Muzzammil, koji u prevodu glasi:

‘Uistinu, ustajanje noću radi molitve je najmoćnije sredstvo svladavanja sebe i nejdjelotvornije u govoru.’ (73:7)

Huzur aba je rekao: Ova Božija naredba je bila objavljena Časnom Poslaniku s.a.v.s., i on ju je ispunio do najvišeg stepena. Čak prije Poslastva, on se danima osamljivao da traži svog Gospodara, i radije nego da troši svoje noći u udobnosti, on ih je trošio u obožavanju Allaha. Doista ne postoji bolji put da se porazi šejtan i zlo u sebi, nago obraćanjem Allahu. Časni Poslanik s.a.v..s ne samo da je valjano prionuo za naredbu: ‘Ustani u molitvi noću’ (73:3), nego je svoje obožavanje doveo do njegovog vrhunca. To je razlog zašto je Allah njemu dosudio istaknutost da među svim klanjačima nema nikog čije su molitve tako svesrdne kao one Časnog Poslanika s.a.v.s.. Može li ovakva osoba biti optužena za slijeđenje ovosvjetskih zadovoljstava? Samo će oni izreći ovakvu stvar koji su sami nečisti, i kad pogledaju u kristalno čisto ogledalo Časnog Poslanika s.a.v.s., ono što oni vide nije njegovo neukaljano lice nego njihove vlastite zle ličnosti. Niko ne može vidjeti istinsku dražest Časnog Poslanika s.a.v.s., ukoliko nije u strahu od Allaha i ne posjeduje čisto srce.
Huzur aba je rekao: Časnom Poslaniku s.a.v.s. nije samo bilo naređeno da on lično obožava Allaha, nego isto tako da druge ljude učini obožavaocima Allaha. Nije postojalo ništa drugo što je njega više zadovoljavalo. Allah Lično je svjedočio da je Časni Polsanik s.a.v.s. nadmašio svakoga drugog u svom klanjanju. Ako je postojalo išta za čim je on ikada žudio, to je bio njegov Gospodar. To je priča ljubavi, kojoj se ne može naći slična bilo gdje drugo. Dok je još bio u mladosti, išao bi miljama daleko izvan grada da se moli u pustom brdu Hira, u potrazi za svojim Gospodarom. Može li neko čija žudnja pripada ovom svijetu pokazati ovakav primjer? Ove činjenice su one koje protivnici nikada ne mogu proturječiti.
Huzur aba je dalje objasnio ovu temu dotičući se primjera obožavanja Časnog Poslanika s.a.v.s. navedenih iz hadisa. Huzur aba je rekao: Može li Časni Poslanik s.a.v.s. biti optužen za odavanje svjetskim zadovoljstvima, kad je svaki trenutak njegovog života bio ukrašen obožavanjem, i takav je bio uticaj njegove duhovne moći da su čak njegovi sljedbenici postavili najviše standarde obožavanja Allaha?
Huzur aba je rekao: Džemati svuda širom svijeta treba da budu budni i prate novine i internet, tako da mogu odgovoriti na bilo kakve neprijateljske optužbe protiv islama i Časnog Poslanika s.a.v.s.. Ovdje (u VB), treba da za ovu svrhu bude pripremljen tim sa po 100 khudam i 100 leđna članova. Treba da budu poduzete mjere u drugim zemljama također, i ovakve optužbe treba da budu uzvraćene sa pismima koje će predstavljati istinsko i lijepo lice islama i Časnog Poslanika s.a.v.s. u svjetlu Kur’anskog i historiskog dokaza. Na kraju je Huzur aba molio: da nas Allah zaštiti od zlih planova ovakvih ljudi. Amin

Kontaktirajte nas preko Vibera :)
Viber
WhatsApp