U ime Allaha Milostivog Darovaoca bez traženja Samilosnog
Nema drugog boga osim Allaha i Muhammed je Njegov poslanik
Muslimani koji vjeruju da je ,
Hazreti Mirza Ghulam Ahmad iz Kadiana a.s. Imam Mahdi i Obećani Mesija
BiH,Bosna, ljubav za bosnu

Budućnost Bosne, po mom mišljenju, je svjetlija nego ikada prije, iz razloga što prije nego se ovaj rat desio, Bosna nije bila poznata među nacijama kao bilo šta važno. To je bila mala zemlja u Evropi koja je strašno stradala u protekla dva svjetska rata i bila je okružena komunistima sa svih strana. Bosancima nikada nije data mogućnost izbora, i bili su okruženi silama koje su je izolovale od ostatka svijeta, posebno od muslimanskog svijeta. Ali sada su se stvari promijenile u potpunosti.

Vi ste podnijeli ogromne žrtve. Allahovom Milošću, On vam je dao snage za to. Ali ono što ja vidim sada jeste period nagrade. Vi ćete biti nagrađeni ne samo na Ahiretu, nego i na ovom svijetu zbog vašeg ogromnog žrtvovanja koje će uzdići vašu glavu nad ostalim nacijama, kao velika nacija koja ne zna za poraz.

Međutim, u isto vrijeme postoje određene opasnosti. Ja se bojim da će ovaj novi identitet koji ste otkrili, mnoge od vas okrenuti prema ekstremnim muslimanskim državama.

Vi ćete se njima obratiti za pomoć i s tom pomoći će doći mračno razumijevanje islama koje oni nažalost

imaju a koje čini islam nepopularnim na Zapadu. Prema tome, ono čega se ja bojim jeste ekstremizam koji možda bude slijedio ovu novu sklonost, i taj ekstremizam će pogotovo biti urađen s namjerom sticanja bogatih prijatelja. Ali to će biti izuzetno štetno.

Prije svega, većina ovih muslimana, bilo da su sunniti ili šiti, žive u srednjem dobu islama. Oni ne idu do svjetlijeg kraja, to jeste početka islama. Sve što oni znaju o islamu je ono što su naslijedili od uleme rođene u srednjem dobu islama koje je najmračnije doba što se tiče islama.

Oni će vas povući natrag umjesto da vas poguraju naprijed. Kakva će to onda vrsta budućnosti biti? Umjesto napretka u vremenu i svijetu skupa sa svjetskim nacijama vi ćete se vraćati nazad u tamu. Ali to neće stati tu.

Počet će podjela unutar Bosne, počet će borba u ime ekstremnog islama i više razumnog islama. Evropa će ponovo biti uzbunjena. Oni će poduzeti sve moguće mjere da poraze sile koje nastoje da zasade vrstu islama koju oni smatraju prijetnjom.

Samo je strah to što ih tjera da zauzmu stajalište zbog kojeg ste vi već teško propatili. Ali, ja sam već vidio da se rađa ista sklonost. Sada su među Bosancima oni koji trče Saudijskoj Arabiji, Iranu, Turskoj, Pakistanu, i drugim zemljama, i traže od njih da dođu i pošalju im uleme i da imaju novi kontakt s njima da imaju ugovore s njima itd.

I zato je Klinton smatrao da ide u Bosnu i dadne im do znanja, Vidite,mi smo vam pomogli ne za ovu svrhu, mi smo vam pomogli i također možemo preokrenuti stvari protiv onog šta god se ovdje dešava ako budemo htjeli tako,ponašajte se kako treba. Sada, ovo je loše za Bosnu.

Ali islam nije loš za Bosnu. Ono što je dobro za Bosnu jeste da ide u budućnost sa religijom koja je religija budućnosti. Brilijantna i univerzalna filozofija.

Filozoja koja može prosvijetliti ljude svuda širom svijeta bez stvaranja trenja i suprotnosti, bez stvaranja

problema i stvaranja terorizma.

I mi smo zato govorili Bosancima u izbjeglištvu da će naći Džennet mira u Ahmadija pogledu islama. Mi ne vjerujemo u prisilu u religiji, mi ne vjerujemo u terorizam, mi ne vjerujemo u nered. Mi vjerujemo u upućivanje mira kroz islam. Bilo koje drugo razumijevanje islama je suprotno samom imenu islama.

Islam znači mir. Islam znači upućivanje mira. Kako islam može odobriti terorizam ili prisilu u ime Boga u bilo kojoj formi? Ovo je to što se tiče religije.

Ako odbijete islam u cjelosti-nažalost za vas ne budete li pravili izbor koji islam treba prihvatiti a koji odbiti, nego budete umorni od ovoga i kažete- U redu, mi se okrećemo Evropi i kažemo, dobro, mi smo sa vama kakv god je vaš način života mi to prihvaćamo, mi idemo s vama gdje god želite da nas vodite. Onda ćete se preokrenuti u potpune materijaliste.

Zašto ste onda patili u ime islama? Zašto na početku niste rekli svijetu-Mi smo svi materijalisti, ne vjerujemo u Boga ili bilo šta, zašto nam se suprotstavljate?

Prema tome, hoćete li bez svrhe napustiti svoju religiju poslije tolike teške žrtve u ime svoje religije? Jer materijalizam za vas ne može donijeti svijetlu budućnost.

Jedina svjetlost u budućnosti koja leži naprijed koju ja vidim da je dobra i znači da ćete proizaći kao prosvijetljeni ljudi je da vaša religija treba biti razborita, vaša religija treba biti samilosna religija koja obuhvata ljudska pitanja i široko umna religija, sve ovo o čemu ja govorim se nalazi u istinskom islamu.

I onda se trebate boriti da obrazujete svoj narod, da ih dovedete u moderno doba u nauci itd. Ne time da svoj život protraćite, nego time da duge noći provodite čitajući o nauci, naučni materijal itd.

Treba biti redovan plan za budućnost. Ako uđete u budućnost bez prethodno napravljenog opširnog plana za obrazovaanje svojih budućih generacija, onda ja nažalost mogu reći da ćete biti odvedeni u drugu divljinu.

Tako da predviđanje budućnosti ne treba biti dato na način onih koji čitaju u dlan i slično, ja ne vjerujem u te besmislenosti. Životne činjenice koje danas možete opaziti su te koje mogu predvidjeti budućnost. Razumno i pouzdano, do nekog stepena,naravno. Ovo su činjenice koje ja vidim. I

ja se bojim da se ne budu rođeni neki određeni pogrešni stavovi i neki dobri stavovi da se bore da bi cvjetali i da bi se pojavili kao pobjednici. Ovo je borba ahmadijata za Bosnu.

Kontaktirajte nas preko Vibera :)
Viber
WhatsApp