U ime Allaha Milostivog Darovaoca bez traženja Samilosnog
Nema drugog boga osim Allaha i Muhammed je Njegov poslanik
Muslimani koji vjeruju da je ,
Hazreti Mirza Ghulam Ahmad iz Kadiana a.s. Imam Mahdi i Obećani Mesija

Halifina poruka povodom posljednjih 10 dana ramazana

Žao mi je što danas neću biti u mogućnosti da održim hutbu. Sa razlogom da  sam prije par dana, dok sam šetao u dvorištu kuće, noga mi se zakačila za prostirač i poklizao sam se. Pao sam na tvrdu podlogu i zadobio sam povrede nosa i čela. Zbog toga je bilo teško da održim Hutbu petkom. Takođe, doktor mi je savjetovao da treba da odmorim.

Molite da Svemogući Allah mi podari brz I potpuni oporavak kako bih bio u mogućnosti da insha Allah održim Hutbu sledeće sedmice.

Štaviše, mi smo ušli u posljednjih 10 dana ramazana. Obilno se molite da Allah Uzvišeni zaštiti i čuva džemat od svakog zla. Ovih dana u Pakistanu, političari i mediji su u velikoj mjeri povećali svoje protivljenje i neprijateljstvo prema džematu. Oni se igraju politike u Allahovo ime i Njegovog poslanika, pečata svih poslanika, Muhammeda, s.a.v.s. Ahmedi im postaju meta i žarište opozicije. Da Uzvišeni Allah  zaštiti cijelu državu i džemat od štetnih posljedica ovih politički igri. Ipak, naša je dužnost da odgovorimo na ove napade sa dovama i podnošenjem pred Svemogućim Allahom.

Tokom ovih posljednjih 10 dana saginjite se u namazu pred Uzvišenim Allahom u još većem obimu nego prije. Molite i preklinjite Svemogućeg Allaha sa poniznošću da vam On podari Njegovu Milost i samilost. Neka Uzvišeni Allah omoguči svakog Ahmedi da postupa po ovome. Amin.

Kontaktirajte nas preko Vibera :)
Viber
WhatsApp