6 : 131 - Kurani shqip dhe arabisht. Lexo Online Kuranin, përkthim e komentim
Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
Nuk ka të adhurueshëm tjetër përveç Allahut, Muhammedi është i Dërguari i Allahut.
Muslimanët që besojnë se Hazret Mirza Ghulam Ahmedi a.s.,
është Imam Mehdiu dhe Mesihu i Premtuar.
  • یٰمَعۡشَرَ الۡجِنِّ وَ الۡاِنۡسِ اَلَمۡ یَاۡتِکُمۡ رُسُلٌ مِّنۡکُمۡ یَقُصُّوۡنَ عَلَیۡکُمۡ اٰیٰتِیۡ وَ یُنۡذِرُوۡنَکُمۡ لِقَآءَ یَوۡمِکُمۡ ہٰذَا ؕ قَالُوۡا شَہِدۡنَا عَلٰۤی اَنۡفُسِنَا وَ غَرَّتۡہُمُ الۡحَیٰوۃُ الدُّنۡیَا وَ شَہِدُوۡا عَلٰۤی اَنۡفُسِہِمۡ اَنَّہُمۡ کَانُوۡا کٰفِرِیۡنَ ﴿۱۳۱﴾
    6 : 131 O grupi i xhindëve dhe i njerëzve! A nuk ju kanë ardhur të Dërguar nga gjiri juaj, që ju tregonin shpalljet e Mia dhe ju paralajmëronin nga takimi i kësaj dite tuaj?! Ata do të thonë: “Dëshmojmë kundër vetes sonë!” Ata i mashtroi jeta e kësaj bote dhe ata dëshmuan kundër vetvetes që kanë qenë mohues.
    Shpjegime

    Edhe në këtë ajet “grupi i xhindëve” nënkupton njerëzit e fuqishëm. Nëse nuk do ta interpretojmë në këtë mënyrë, atëherë lind pyetja se të dërguarit xhindë që u vinin xhindëve, përse nuk u dhanë ndonjë lajm të mirë të xhenetit për veprat e tyre të mira? Në asnjë ajet të Kuranit dhe në asnjë hadith nuk përmendet prania e xhindëve në xhenet.

Shpërndaje
Na kontaktoni ne Whatsapp :)
Shtypni këtu ju lutemWhatsApp