49 : 7 - Kurani shqip dhe arabisht. Lexo Online Kuranin, përkthim e komentim
Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
Nuk ka të adhurueshëm tjetër përveç Allahut, Muhammedi është i Dërguari i Allahut.
Muslimanët që besojnë se Hazret Mirza Ghulam Ahmedi a.s.,
është Imam Mehdiu dhe Mesihu i Premtuar.
  • یٰۤاَیُّہَا الَّذِیۡنَ اٰمَنُوۡۤا اِنۡ جَآءَکُمۡ فَاسِقٌۢ بِنَبَاٍ فَتَبَیَّنُوۡۤا اَنۡ تُصِیۡبُوۡا قَوۡمًۢا بِجَہَالَۃٍ فَتُصۡبِحُوۡا عَلٰی مَا فَعَلۡتُمۡ نٰدِمِیۡنَ ﴿۷﴾
    49 : 7 O ju që besuat! Nëse ju vjen ndonjë i pabindur me ndonjë lajm, kontrollojeni mirë (atë), që të mos dëmtoni ndonjë popull nga padija, e më pas të mbeteni të penduar për atë që keni bërë.
    Shpjegime

    Në Medinë kishte shumë shpifës që shpifnin ndaj njerëzve në atë mënyrë, që disa muslimanë filluan të ushqenin dyshime ndaj tyre dhe menduan edhe të luftonin me ta. Zoti i Madhërishëm u ndaloi rreptësisht nxitime të tilla, sepse mundej që vetëm për shkak të shpifjeve e të thashethemeve, të dëmtoheshin disa të pafajshëm dhe, rrjedhimisht, besimtarët të turpëroheshin, pasi e vërteta të dilte në shesh.

Shpërndaje
Na kontaktoni ne Whatsapp :)
Shtypni këtu ju lutemWhatsApp