41 : 36 - Kurani shqip dhe arabisht. Lexo Online Kuranin, përkthim e komentim
Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
Nuk ka të adhurueshëm tjetër përveç Allahut, Muhammedi është i Dërguari i Allahut.
Muslimanët që besojnë se Hazret Mirza Ghulam Ahmedi a.s.,
është Imam Mehdiu dhe Mesihu i Premtuar.
  • وَ مَا یُلَقّٰہَاۤ اِلَّا الَّذِیۡنَ صَبَرُوۡا ۚ وَ مَا یُلَقّٰہَاۤ اِلَّا ذُوۡحَظٍّ عَظِیۡمٍ ﴿۳۶﴾
    41 : 36 Kjo (veti) u dhurohet vetëm atyre që durojnë; dhe kjo u dhurohet vetëm atyre që kanë fat të madh.
    Shpjegime

    Predikimi i së vërtetës (tabligë ose da’ve) sjell edhe vështirësi dhe pengesa për predikuesin. Madje, nganjëherë ai përballet edhe me persekutime nga kundërshtarët. Andaj, ajeti i jep mësimin e durimit dhe të guximit për të vazhduar përpjekjen e tij, por jo me dhunë, përkundrazi, duke iu përgjigjur së keqes me të mirë.

Shpërndaje
Na kontaktoni ne Whatsapp :)
Shtypni këtu ju lutemWhatsApp