3 : 184 - Kurani shqip dhe arabisht. Lexo Online Kuranin, përkthim e komentim
Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
Nuk ka të adhurueshëm tjetër përveç Allahut, Muhammedi është i Dërguari i Allahut.
Muslimanët që besojnë se Hazret Mirza Ghulam Ahmedi a.s.,
është Imam Mehdiu dhe Mesihu i Premtuar.
  • اَلَّذِیۡنَ قَالُوۡۤا اِنَّ اللّٰہَ عَہِدَ اِلَیۡنَاۤ اَلَّا نُؤۡمِنَ لِرَسُوۡلٍ حَتّٰی یَاۡتِیَنَا بِقُرۡبَانٍ تَاۡکُلُہُ النَّارُ ؕ قُلۡ قَدۡ جَآءَکُمۡ رُسُلٌ مِّنۡ قَبۡلِیۡ بِالۡبَیِّنٰتِ وَ بِالَّذِیۡ قُلۡتُمۡ فَلِمَ قَتَلۡتُمُوۡہُمۡ اِنۡ کُنۡتُمۡ صٰدِقِیۡنَ ﴿۱۸۴﴾
    3 : 184 Atyre që thanë: “Allahu lidhi besë me ne që të mos besojmë asnjë të Dërguar, derisa ai nuk do të na sjellë kurbanin, të cilin e ha zjarri”, thuaju: “edhe para meje ju erdhën të Dërguar me shenja të qarta, si dhe me atë që po thoni ju, atëherë pse i vratë ata, nëse thoni të vërtetën?”
    Shpjegime

    1) Nuk do të thotë se zjarri të vinte nga diku dhe ta shkrumbonte kurbanin, por i referohet një zakoni ku kurbani therej në altar, mbi të cilin vinin zjarr, dhe kjo quhej fli shkrumbimi. (Bibla, Levitiku, kap. 1). Flijimi i tillë praktikohej shpesh te hindutë, persët dhe hebrenjtë.

    2) Lexoni edhe 3:113.

Shpërndaje
Na kontaktoni ne Whatsapp :)
Shtypni këtu ju lutemWhatsApp