10 : 4 - Kurani shqip dhe arabisht. Lexo Online Kuranin, përkthim e komentim
Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
Nuk ka të adhurueshëm tjetër përveç Allahut, Muhammedi është i Dërguari i Allahut.
Muslimanët që besojnë se Hazret Mirza Ghulam Ahmedi a.s.,
është Imam Mehdiu dhe Mesihu i Premtuar.
  • اِنَّ رَبَّکُمُ اللّٰہُ الَّذِیۡ خَلَقَ السَّمٰوٰتِ وَ الۡاَرۡضَ فِیۡ سِتَّۃِ اَیَّامٍ ثُمَّ اسۡتَوٰی عَلَی الۡعَرۡشِ یُدَبِّرُ الۡاَمۡرَ ؕ مَا مِنۡ شَفِیۡعٍ اِلَّا مِنۡۢ بَعۡدِ اِذۡنِہٖ ؕ ذٰلِکُمُ اللّٰہُ رَبُّکُمۡ فَاعۡبُدُوۡہُ ؕ اَفَلَا تَذَکَّرُوۡنَ ﴿۴﴾
    10 : 4 Sigurisht, Zoti juaj është Allahu që krijoi qiejt dhe tokën në gjashtë ditë e më pas u vendos në Arsh. Ai drejton çështjen. Nuk ka ndonjë ndërmjetës, veçse me lejen e Tij. Ky është Allahu, Zoti juaj, andaj adhurojeni Atë. A nuk mendoheni?!
    Shpjegime

    Gjashtë ditët e krijimit nënkuptojnë gjashtë etapa të tij. Edhe për krijimin e njeriut, i cili është një mikrokozmos, Kurani përmend gjashtë etapa (23:1-15) dhe duket se gjashtë etapa janë proces i zhvillimit deri në përsosmëri. Më shumë për “gjashtë ditë”, lexoni 25:60 dhe për Arshin, 7:55.

Shpërndaje
Na kontaktoni ne Whatsapp :)
Shtypni këtu ju lutemWhatsApp