Xhelsa_Salana

Mesihu i Premtuar a.s. duke marrë udhëzim prej Zotit të Madhërishëm, vuri themelet e xhelsa Salanës (tubimit vjetor). Sot kjo xhelse zhvillohet në vende të ndryshme të botës. Ai duke paralajmëruar rritjen, përhapjen dhe lulëzimin e këtij kuvendi shpirtëror, kishte shkruar: “Mos i konsideroni këtë mbledhje si kuvende të tjera të zakonshme, sepse ajo bazohet plotësisht në mbështetjen […]

Lajmet Read more
2014-11-08-Peace-Symposium-001

Hazret Mirza Masrur Ahmedi thotë se është e nevojshme një strategji ndërkombëtare për ndaljen e radikalizmit.  Me 8 nëntor 2014, Udhëheqësi ndërkombëtarë i Xhematit Musliman Ahmedia, Kalifi i pestë, shkëlqesia e tij, Hazret Mirza Masrur Ahmedi mbajti fjalim në Simpoziumin e 11-të ndërkombëtarë të paqes, të organizuar nga Xhemati Musliman Ahmedia në Britaninë e madhe. […]

Lajmet Read more
fire-243693_1280

Në viktima gjendet një foshnjë tetëmuajshe dhe një vajzë 7 vjeçe Një tjetër sulm ndaj muslimanëve ahmedianë në Pakistan U vunë zjarr 8 shtëpive, viktimat lihen të vdesin, policia bën sehir Një grua shtatzënë humb fëmijën e saj   Xhemati Musliman Ahmedia me keqardhje të thellë dhe trishtim të madh konfirmon se disa ekstremistë vendas […]

Lajmet Read more
Kalifi V

Një komunitet musliman vështron 125 vitet e ndryshimeve në botë Sot, më 23 mars 2014, Xhemati Musliman Ahmedia shënon 125 vjetorin e themelimit të tij. Ky komunitet mbarëbotëror, i cili pati një fillim modest, është shndërruar sot në një nga lëvizjet më dinamike shoqërore, njerëzore dhe shpirtërore të botës. Ky komunitet është themeluar nga Hazret […]

Lajmet Read more
Konferenca e feve te botes-2

“Allahu është Zot i Gjallë, andaj bota duhet të kthehet kah Ai”, thotë Hazret Mirza Masrur Ahmedi Udhëheqësi botëror dhe Kalifi i Pestë i Xhematit Musliman Ahmedia, Hazret Mirza Masrur Ahmedi, mbajti fjalimin kryesor në konferencën historike “Konferenca e feve botërore” të mbajtur më 11 shkurt 2014. Konferenca u organizua në godinë e famshme të […]

Lajmet Read more
obama

Në Mëngjesin Kombëtar të Lutjeve në Uashington, në fjalimin e tij, Presidenti Barack Obama ndër të tjera theksoi mbrojtjen e lirisë fetare dhe dënoi persekutimin që u bëhet edhe muslimanëve ahmedianë. Ai tha: … Më gjerësisht, e kam shpjeguar qartë që asnjë shoqëri nuk mund të ketë sukses me të vërtetë, derisa nuk garanton të drejtat […]

Lajmet Read more
Syria in Crisis

Hazret Mirza Masrur Ahmedi u lut për paqe dhe për fundin e mizorisë Gjendje tejet e rëndë, kështu e cilësoi Udhëheqësi botëror i Xhematit Musliman Ahmedia, Kalifi i Pestë i Mesihut të Premtuar gjendjen e Sirisë. Në hytben e xhumasë, të mbajtur më 31.01.2014, ai u bëri thirrje gjithë anëtarëve të Xhematit Musliman Ahmedia që […]

Lajmet Read more
Ceremonia e Diplomimit 2013-8

20 të diplomuar marrin diplomat e tyre nga Udhëheqësi i Xhematit Musliman Ahmedia Xhemati Musliman Ahmedia me gëzim njofton që më 11 janar të vitit 2014, “Xhamia Ahmedia” të Britanisë së Madhe (Universiteti Ahmedia për Teologji) për herë të dytë zhvilloi Ceremoninë e Diplomimit në ambientet e tij në Haslemere, në Surrey. Ceremonia u udhëhoq […]

Blog, Lajmet Read more
Kehraus

Nga më shumë se 16 vite më radhë, anëtarët e Xhematit Musliman Ahmedia në mëngjesin e Vitit të Ri kapin fshesat dhe lopatat me shumë entuziazëm, pastrojnë rrugët dhe hapësirat e tjera në vendbanimet e tyre nga mbetjet e natës festive të Vitit të Ri. Kjo sepse Profeti Muhammed s.a. këshilloi besimtarët edhe për pastrimin […]

Blog, Çështje shoqërore, Lajmet Read more
Corporate Status of Jamaat Ahmadiyya in Germany

Islami në Gjermani po shënon histori. Një komunitet musliman për herë të parë merr statusin e një shoqërie me të drejtë publike në një shtet të Gjermanisë. Xhemati Musliman Ahmedia, komunitet musliman reformues më i madh në botë me dhjetëra miliona anëtarë të bashkuar në dorën e një udhëheqësi, është bashkësia e parë fetare muslimane në […]

Blog, Çështje shoqërore, Lajmet Read more