enderr

(Ky është transkriptimi i një sesioni pyetje-përgjigjesh të mbajtur nga Hazret Mirza Tahir Ahmedi, Kalifi i IV i Mesihut të Premtuar Allahu e mëshiroftë. Ky sesion u mbajt më 8 dhjetor të vitit 1995). Pyetja: Cilat janë parimet kryesore të interpretimit të ëndrrave? Përgjigjja: Së pari, interpretimi i ëndrrave është një dhunti prej Zotit të […]

Blog, Shkenca Read more
teoria kuantike - argument per Zotin qe nderhyn

Nga: Zia H. Shah. MD dhe Sardar Anees Ahmad Epigraf “Sytë nuk mund të arrijnë tek Ai, por Ai arrin te sytë….” (Kurani Famëlartë 6:104) “Ai është i Pari dhe i Fundit, i Dukshmi dhe i Padukshmi. Ai është i Dijshëm për gjithçka”. (Kurani Famëlartë 57:4) Determinizmi Një deist beson se Zoti e ka krijuar universin, por […]

Shkenca Read more
Dr Adbul Salami muslimani i pare qe mori cmimin nobel

Fjalimi i Dr. Abdul Salamit gjatë marrjes së çmimit Nobel, më 10 dhjetor, të vitit 1979 (Dr. Abdul Salami ka qenë anëtar i nderuar i Xhematit Mysliman Ahmadia) Shkëlqesia juaj, të nderuar zonja dhe zotërinj Si përfaqësues i kolegëve të mi, Prof. Glashow dhe Weinberg, falënderoj Fondacionin Nobel dhe Akademinë Mbretërore të Shkencës për këtë […]

Shkenca Read more