Kisha e Varrit të Shenjtë, gjithashtu quhet Bazilika e Varrit të Shenjtë, që gjendet në lagjen e krishterë në qytetin e vjetër të Jerusalemit.

Epigraf: “Nuk ka dhunë në fe. Tashmë është e dalluar e drejta nga e shtrembra. Ai që kundërshton shejtanin dhe beson në Allah, ka kapur lidhjen më të fortë që nuk këputet kurrë. Allahu dëgjon shumë dhe është i Gjithëdijshëm.” (Kurani Famëlartë 2:257) Kur Profeti Muhammed s.a. solli besimin monoteist, atë të Një Zoti të […]

Besimi, Blog, Çështje shoqërore Read more
Kehraus

Nga më shumë se 16 vite më radhë, anëtarët e Xhematit Musliman Ahmedia në mëngjesin e Vitit të Ri kapin fshesat dhe lopatat me shumë entuziazëm, pastrojnë rrugët dhe hapësirat e tjera në vendbanimet e tyre nga mbetjet e natës festive të Vitit të Ri. Kjo sepse Profeti Muhammed s.a. këshilloi besimtarët edhe për pastrimin […]

Blog, Çështje shoqërore, Lajmet Read more
Si duhet te festojme Vitin e Ri

Koha është e pakapshme, të cilën askush nuk mund ta ndalë. E tashmja vazhdimisht po shndërrohet në të kaluarën. Edhe e ardhmja që përgatitet për të ardhur, do të vijë vetëm për të na përshëndetur, sepse në çastin tjetër ajo do të jetë e kaluara. Asgjë nuk mbetet në dorën e njeriut. E kaluara nuk […]

Besimi, Blog, Çështje shoqërore Read more
Corporate Status of Jamaat Ahmadiyya in Germany

Islami në Gjermani po shënon histori. Një komunitet musliman për herë të parë merr statusin e një shoqërie me të drejtë publike në një shtet të Gjermanisë. Xhemati Musliman Ahmedia, komunitet musliman reformues më i madh në botë me dhjetëra miliona anëtarë të bashkuar në dorën e një udhëheqësi, është bashkësia e parë fetare muslimane në […]

Blog, Çështje shoqërore, Lajmet Read more
Haxh3

Festa e Kurban Bajramit ka rëndësi të madhe në fenë Islame. Ajo është një festë që, jo vetëm që na kujton besimin e palëkundur të Hazret Ibrahimit a.s., të Haxhiresë dhe të birit të tyre Islamit a.s., por na jep edhe neve mësimin e sakrificës, durimit dhe dashamirësisë ndaj gjithë njerëzve. Kjo është njëra ndër […]

Besimi, Blog, Çështje shoqërore Read more
lutje e kalifit

Në fjalimin e tij të xhumasë, të mbajtur më 18 nëntor 2011, Hazret Kalifi i Pestë i Mesihut të Premtuar, Allahu e ndihmoftë fuqimisht, duke përmendur një lutje të Kalifit të Dytë, thotë: “Hazret Kalifi i Dytë i Mesihut të Premtuar Allahu e mëshiroftë kishte bërë një lutje për fëmijët e tij, për të cilën […]

Besimi, Blog, Çështje shoqërore Read more
Fakulteti i drejtesise Univesiteti i Harvardit

Fakulteti Juridik i Harvardit është një ndër institucionet më të respektuara të SHBA-së. Ai mban bibliotekën më të madhe të drejtësisë në botë. Barack Obama kishte studiuar këtu për tri vite dhe në vitin 1991 ai u diplomua në Doktoratën e tij me një vlerësim te përgjithshëm magna cun laude. Përveç kësaj, politikanë të tjerë […]

Çështje shoqërore Read more